Over Josje

Scan_20140701 (4)Josje's Kracht

Josje's Kracht is een coaching- en adviesbureau voor (op)groeien met een beperking. Als coach richt ik mij op kinderen, jongeren, volwassenen en hun ouders. Daarnaast adviseer ik alle bij hen betrokken professionals.

Doel

Het is mijn doel dat kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke of sociale beperking alles uit zichzelf halen en meedoen met alle belangrijke en leuke dingen in het leven.

Hoe Josje's Kracht ontstond 

Ik ben Josje Hillenaar, geboren op 21 mei 1988. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma ging ik van het speciaal onderwijs naar het regulier onderwijs. Ik kreeg weinig begeleiding. Niemand kon mij helpen bij hoe ik mij, met mijn lichamelijke beperking, moest gaan redden in de 'gewone' wereld. Een jaar later redde ik mij prima, maar voelde mij alleen in de zoektocht die ik had afgelegd. Vanuit dat gevoel wil ik nu kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke of sociale beperking op weg helpen naar een zinvol en een zo zelfstandig mogelijk leven. En ze coachen bij het (op)groeien tot de persoon die ze achter hun beperkingen zijn.

Mijn achtergrond

Om dit goed te kunnen doen, wilde ik een passende opleiding volgen en maakte ik de keuze voor pedagogiek. Tijdens de opleiding verdiepte ik mij vooral in kinderen met een beperking, hun ouders en organisaties in de zorg en het speciaal onderwijs. In combinatie met mijn eigen ervaring, wat betreft leven met een beperking, coach ik nu kinderen, jongeren en volwassenen, hun ouders en adviseer ik alle bij hen betrokken professionals.

Reageren is niet mogelijk